Frøenes og urternes mangfoldighed. Klik for store billeder.

Når det nye forslag til frø-forordning sendes i høring på mandag, så må organisationerne udtrykke deres holdning til forslaget i et høringssvar.

Det, der hidtil har været problemet, er, at det hele bliver clearet af af embeds-mænd og lobbyister, og så overhører man høringssvarene. Hvis vi skal ændre noget, bliver vi nød til at få politikerne engageret og i tale.

Derfor har vi brug for en debat i pressen, så politikerne bliver nød til at stå ved, hvad de skriver tilbage til EU som deres holdning. Ellers får vi ingen indflydelse. Det bliver en meget kort og forhåbentlig hektisk periode, hvor der ikke bliver tid til ret meget debat. Hvis vi skal nå at få gang i en debat i de par uger, vi har til rådighed, så bliver vi nød til at sparke den i gang så hurtigt som muligt.

For at gøde jorden for debatten, inden organisationerne melder officielt ud i forhold til det endelige forslag, har jeg derfor skrevet nogle artikler, som jeg har sendt til nogle dagblade. Politikken har foreløbig meldt tilbage, at de vil bringe det ene indlæg i næste uge.

Jeg vedhæfter dem til orientering, og som som inspiration, hvis andre vil bidrage til at skubbe debatten i gang. EUs frølovgivning er ikke det mest sexede emne, man kan forestille sig, og det er ikke nemt at hidse redaktionerne op om. Så hvis nogen selv vil skrive, eller har nogle kontakter til journalister, der kan åbne døre, så er det meget velkomment.

Debatartikel til Politikken 
Debatartikel til Berlingske
Debatartikel til Børsen      

Anders Borgen, 3. maj 2013